Execution Problem

FESmobile - Windows Mobile version of Multiecuscan
lancialybra
Posts: 15
Joined: 15 Apr 2010, 15:06

Execution Problem

Post by lancialybra » 26 Sep 2012, 10:21

I am registered owner of multiecuscan 1.0 and works well.

I downloaded the FESMobile 2.0 (I haven't a license code for FESmobile, yet).
At first, I installed it to a Windows Mobile CE (PNA GPS for exact) and I have an error when execute the fesmobile.exe file (simulate or connect). I haven't attach any bluetooth interface yet.
display_3.jpg
display_3.jpg (50.23 KiB) Viewed 7784 times
Is it OK, because is missing the interface or something goes wrong?

At second, If I get the licence code, how insert it on this screen? There in no scroll to down for Licence Key Area!
display_2.jpg
display_2.jpg (39.62 KiB) Viewed 7784 times

yani
Site Admin
Posts: 1174
Joined: 06 Nov 2009, 16:40

Re: Execution Problem

Post by yani » 26 Sep 2012, 14:06

Can you check which version is the Windows CE system?
I will release a new version of FESmobile soon and want to check/fix this problem.
I will also fix the License Key entry because it seems that it doesn't fit on the screen of your device.

lancialybra
Posts: 15
Joined: 15 Apr 2010, 15:06

Re: Execution Problem

Post by lancialybra » 27 Sep 2012, 16:35

It is Windows CE 5.0

At the previous screens like trade, model, motor/abs/etc can you to scroll down.
It is missing to Registration Window, only.

The resolution of screen is 320X240

yoghiebubu
Posts: 1
Joined: 07 Oct 2012, 16:38

Re: Execution Problem

Post by yoghiebubu » 07 Oct 2012, 17:08

Dear Yani,
I've got same problems described by Lancialybra...
I've tried on two different cars (Lancia Lybra 1.9 TD and Lancia K).
I tried FesMobile 2.0 on a Samsung I900 (Windows Mobile 6.1,resolution 400x240) and on navigator (Windows Embedded CE 6.0, resolution 480x272).
I hope you'll find a solution very soon.
Thank you.

yani
Site Admin
Posts: 1174
Joined: 06 Nov 2009, 16:40

Re: Execution Problem

Post by yani » 08 Oct 2012, 10:38

Yes, I'm working on fixing this...
However, it seems really strange that you have this problem on i900. I have an Omnia i900 here which I use for testing and everything is working fine on it.

lancialybra
Posts: 15
Joined: 15 Apr 2010, 15:06

Re: Execution Problem

Post by lancialybra » 09 Nov 2012, 14:49

Yes Yani, the execution problem is dissappering now, I tried the new FESMobile2_1 in demo mode without any interface.

I have some observations for the development of your software.

My resolution is 320X240 pixels.

At first as you can see, there is a cutting of the list. The scroll bar is OK, but the screen of parameteres has very short height. The same hapening if you checking any parameteres.
display_1.jpg
display_1.jpg (40.19 KiB) Viewed 7409 times
display_2.jpg
display_2.jpg (41.06 KiB) Viewed 7409 times
Second, you must to decrease the height of bar with the text "Diagnostics software for Italian Cars" as the button "Settings" size too.
display_3.jpg
display_3.jpg (45.76 KiB) Viewed 7409 times
I will keep you with my feedback when I have the appropriate bluetooth interface.

yani
Site Admin
Posts: 1174
Joined: 06 Nov 2009, 16:40

Re: Execution Problem

Post by yani » 10 Nov 2012, 08:18

That's very strange. The operating system in this device does not give proper scalling and does not properly handle the image transparency. This is usually handled well in CE5.0.
Can you try to rotate the screen 90 degress and run the program (i.e. in 240x320 instead of 320x240). And also can you try to hide the task bar when running the proram?

lancialybra
Posts: 15
Joined: 15 Apr 2010, 15:06

Re: Execution Problem

Post by lancialybra » 10 Nov 2012, 11:03

Yani, I hided the task bar and there is little improovement (appears about 95% the second line) but no third line.
1.jpg
1.jpg (43 KiB) Viewed 7398 times
But, if you scroll down to the end and click once time to the up, appearing the third line. If you click a more that once, again the third line is dissappearing! This is very strange!
2.jpg
2.jpg (43.7 KiB) Viewed 7398 times
The win CE 5.0 doesn't any rotate the screen at Settings/Control Panel/Display. The resolution is fixed.

lancialybra
Posts: 15
Joined: 15 Apr 2010, 15:06

Re: Execution Problem

Post by lancialybra » 10 Nov 2012, 13:28

The phenomenon of losting of 3rd line happens only to parameteres. The info, errors, actuators work fine with the three lines OK.

lancialybra
Posts: 15
Joined: 15 Apr 2010, 15:06

Re: Execution Problem

Post by lancialybra » 09 Dec 2012, 13:16

I left this project, because the PNA GPS hasn't Bluetooth Profile compatible for data changed, only for bluetooth mobile phones.

Post Reply