Fit 500 2017 Uconnect - Replacing the OEM Stereo (PROBLEMS)

General messages
Post Reply
julio_205
Posts: 2
Joined: 13 Jan 2022, 17:55

Fit 500 2017 Uconnect - Replacing the OEM Stereo (PROBLEMS)

Post by julio_205 » 13 Jan 2022, 18:12

Hi everyone,

I´m used to change Fiat 500 odometers here in Brazil, replacing the old ones for the TFT version.

But now i have an uncommon case. A 2017 Fiat 500 with the UConnect version, i think it's the 5.0 version. Here were avaliable only the north american versions after 2010.

We have an unit simulating the new radio, and of course we have a lot of issues trying to do the Proxy Alignment.


U1736-87: Entertainment Telematic Module (ETM / LTM)
B10AA-4A

I have already tried to:

- Fill the bytes amount of the Custom Proxy Bytes: reaching 157 units
- Inform in the ajdustments that the radio is present

It worked, but after we turn off and turn on the car, the KM is flasing again.

We now have some evolutions, only the messagem of:

Receiver Radio (NRR) FAILED! - Timeout error

I´m using the:

- 4.6 MultiEcuScan Version
- iGDignostics ELM OBDII Wired cable (Yellow)

Is there any way to hack/trick the Uconnect? Is something that comes from the Multimedia Stereo and send a signal do the central.

Thank you.

s130
Posts: 804
Joined: 20 Jan 2010, 10:07
Location: Southampton, United Kigndom

Re: Fit 500 2017 Uconnect - Replacing the OEM Stereo (PROBLEMS)

Post by s130 » 15 Jan 2022, 08:58

Here are the details for those error codes and the procedures for checking.

Entertainment Telematic Module (ETM / LTM) - Missing message U1736-87

Check that the CAN connections between the ETM module and the instrument panel are not faulty. In particular, that there are no open circuit or short circuit
problems.

Disconnect/reconnect the ETM module connectors and check for the presence of loose pins

Disconnect/reconnect the amplifier connectors and check for the presence of a loose pin

Check that the ETM module power supply is correct

Check that the amplifier power supply is correct

Check that the ETM module is working properly

Check that the amplifier is working properly

Check Configuration Failed - Incorrect component installed B10AA-4A

Connect the diagnosis equipment and check whether the Proxy alignment procedure has been performed properly
Fiat Strada/Ritmo Abarth 130TC, Barchetta 2005 , 500X Cross Plus

Post Reply