FAULTY ELM 327 INTERFACES DE-MYSTIFIED (READ HERE)

multiecuscan program usage help
szelod9
Posts: 1
Joined: 13 Mar 2020, 18:56

Re: FAULTY ELM 327 INTERFACES DE-MYSTIFIED (READ HERE)

Post by szelod9 » 13 Mar 2020, 19:02

Hi guys.

I've bought the following OBD to read my 2012 Giulietta:

Code: Select all

https://www.ebay.com/itm/FIAT-Special-ELM327-Bluetooth-Modifiziert-fur-Alfa-Romeo-Lancia-CAN-BUS-OBD2/273445603924?_trkparms=aid%3D1110002%26algo%3DSPLICE.SOI%26ao%3D1%26asc%3D225118%26meid%3D708c6fba2ede4ae0a2a55884cb6dab74%26pid%3D100891%26rk%3D1%26rkt%3D6%26mehot%3Dpp%26sd%3D282550542432%26itm%3D273445603924%26pmt%3D0%26noa%3D1%26pg%3D2332490%26algv%3DSellersOtherItemsV2&_trksid=p2332490.c100891.m5206
I managed to connect the OBD to my laptop through bluetooth. When I start MES and try to connect interface, "Timeout" shows. I tried all avaliable speeds, and COMs are on the lowest position. I wasn't able to install Net Framework 3.5.

What should I do?
Win10 x64
MES 3.9 Registered

Mozgus87
Posts: 1
Joined: 11 Apr 2020, 12:12

Re: FAULTY ELM 327 INTERFACES DE-MYSTIFIED (READ HERE)

Post by Mozgus87 » 11 Apr 2020, 13:40

Good afternoon everyone, i bought the following ELM327 interface i tried to connect with this interface to my car (Alfa Giulietta 2017 1.6tdi) but it doesn't work. i need to reset the service message on my car with MES (i have just buy yellow cable A3). i already read every page of this forum, but i found a obd similar to mine nut with no answer. I have remove r02 121ohm and solder the new termination circuit with two resistors of 100 Ohm and 2 capacitors of 560 pF
Could please any of you help me?
thank you in advance for your support, i'm waiting for you.
Image

Fran.M
Posts: 1
Joined: 15 Apr 2020, 20:10
Location: Olesa de Montserrat Barcelona

Re: FAULTY ELM 327 INTERFACES DE-MYSTIFIED (READ HERE)

Post by Fran.M » 16 Apr 2020, 08:19

Hello, I am new here I have a Fiat Ducato x-250 2.3 Multiget that I want to install the fog lamps with which the Body must be activated, I have bought the ELM327 1.4 and the intermediate colored connectors, once connected and doing the test on the multiscan 4.6R1 Free, does not allow me to connect in any module, however with the scanner directly with the elm327 if it connects.
Can someone tell me say the ELM327 that I have is fine ??

I am new and I do not know how the photos are inserted, it gives me an error when I attach them

MrSava
Posts: 1
Joined: 01 May 2020, 18:01

Re: FAULTY ELM 327 INTERFACES DE-MYSTIFIED (READ HERE)

Post by MrSava » 01 May 2020, 19:23

Hy guys, i bought an elm327 v1.5 interface (clone) and succesfully connected it to my pc, succesfully connected to MES and when i press the TEST button all AT commands are OK and says "This interface is compatible with ELM 327 1.4! Should connect properly with all CAN modules."
The problem is that i can't connect to my car (FIAT GRANDE PUNTO 2008), every time i try to connect shows this error:
CONNECTION FAILED
ELM 327 -> Connection Failed
Check your cable and serial port settings

I tested with a multimeter pin 6 and 14 to check for the famous "120 ohm resistor" but i don't have any resistance on them..

I'm trying to post pictures of my pcb but i don't know how to attach the photos..

HELP ME PLEASE, I'M GETTING MAD :x

Matrixcod
Posts: 3
Joined: 08 Sep 2016, 07:33

Re: FAULTY ELM 327 INTERFACES DE-MYSTIFIED (READ HERE)

Post by Matrixcod » 20 May 2020, 11:01

hello to all of you

I have a problem with two elm327 interfaces
Both worked perfectly and allowed me to get into all systems from my alfa 159

Suddenly they stopped working and allow me to enter only on the engine control unit.

Can anyone help me fix the problem and get them working again?

I attach a photo of the two interfaces and test carried out with multiecuscan 3.9

First interface
https://i.postimg.cc/zfcR44xc/interf1-1.jpg
https://i.postimg.cc/GmBRqNs2/iner1-2.jpg
COMMAND: ATZ
RESPONSE: ATZ



ELM327 v2.2

>

COMMAND: ATI
RESPONSE: ATI

ELM327 v2.2

>

COMMAND: ATE0
RESPONSE: ATE0

OK

>

COMMAND: ATL0
RESPONSE: OK

>

COMMAND: ATH0
RESPONSE: OK

>

COMMAND: ATSPC
RESPONSE: OK

>

COMMAND: ATS0
RESPONSE: OK

>

COMMAND: ATCAF0
RESPONSE: OK

>

COMMAND: ATCFC0
RESPONSE: OK

>

COMMAND: ATCRA 7B0
RESPONSE: OK

>

COMMAND: ATSH 7B0
RESPONSE: OK

>

COMMAND: ATAT1
RESPONSE: OK

>

COMMAND: ATST41
RESPONSE: OK

>

COMMAND: ATBI
RESPONSE: OK

>

Questa interfaccia è compatibile con ELM 327 1.4! Dovrebbe collegarsi correttamente con tutti i moduli CAN.
Second interface
https://i.postimg.cc/5y7cmq4L/inter2-1.jpg
https://i.postimg.cc/LszrWM4H/inter2-2.jpg
COMMAND: ATZ
RESPONSE: ATZ

?

>

COMMAND: ATI
RESPONSE: ATI

ELM327 v1.4

>

COMMAND: ATE0
RESPONSE: ATE0

OK

>

COMMAND: ATL0
RESPONSE: OK

>

COMMAND: ATH0
RESPONSE: OK

>

COMMAND: ATSPC
RESPONSE: OK

>

COMMAND: ATS0
RESPONSE: OK

>

COMMAND: ATCAF0
RESPONSE: OK

>

COMMAND: ATCFC0
RESPONSE: OK

>

COMMAND: ATCRA 7B0
RESPONSE: OK

>

COMMAND: ATSH 7B0
RESPONSE: OK

>

COMMAND: ATAT1
RESPONSE: OK

>

COMMAND: ATST41
RESPONSE: OK

>

COMMAND: ATBI
RESPONSE: OK

>

Questa interfaccia è compatibile con ELM 327 1.4! Dovrebbe collegarsi correttamente con tutti i moduli CAN.
Thanks

Keef01
Posts: 2
Joined: 21 May 2020, 15:31

Re: FAULTY ELM 327 INTERFACES DE-MYSTIFIED (READ HERE)

Post by Keef01 » 21 May 2020, 15:36

Hi all!

I having some issues connecting to my 2011 Fiat Punto Evo with a cable I have just received.
When I do a scan to scan all readable modules, I get absolutely nothing back, just 'COMPLETED'

I have attached a couple of pictures of my cables board, but not sure if I have to do as the guide says and remove a resistor.
I cant seem to identify which one it would be?

Any help would be greatly appreciated.

Keef01
Posts: 2
Joined: 21 May 2020, 15:31

Re: FAULTY ELM 327 INTERFACES DE-MYSTIFIED (READ HERE)

Post by Keef01 » 21 May 2020, 16:13

Image

Image

I have attached above images of my adapter that I have just received.
Could someone please help me with how I can get this to work?

I cant seem to connect/read anything on that car at all.

Any help would be greatly appreciated!

Post Reply