Alfa GT Service reset

Report any bugs found in multiecuscan
pubsinger
Posts: 11
Joined: 15 Feb 2010, 21:00

Alfa GT Service reset

Post by pubsinger » 27 Apr 2010, 12:08

Hi

I've connected successfully to the ECU via ELM3271.3a, the service reset option gave me the warning about reading the notes, press 'Y' to continue 'N'' to abort.

After pressing 'Y' and a short pause the message 'completed' pops up. However the 'distance to next service' on the dashboard display still reads 0 mls.

Can anyone suggest what the problem might be?

All the best

Pub

yani
Site Admin
Posts: 1175
Joined: 06 Nov 2009, 16:40

Re: Alfa GT Service reset

Post by yani » 27 Apr 2010, 17:24

Anyone else who has problems with the Service Reset on 147 or GT?

Yani

nemethlaci
Posts: 2
Joined: 17 Apr 2010, 20:59

Re: Alfa GT Service reset

Post by nemethlaci » 01 May 2010, 10:38

Hi,

Could you please explain me, how to reset the service interval !?

Because I bought a ELM 327 1,3+ adapter and I couldn't connect on service reset mode in my Alfa Romeo 147, just on engine mode !

Thanks, and I wait your reply !

hoe
Posts: 1
Joined: 16 Apr 2010, 11:02

Re: Alfa GT Service reset

Post by hoe » 03 May 2010, 09:25

Hi pubsinger!

I had the same behaviour with my 147, immediately after reset it showed 0km, but after disconnecting (and maybe driving some meters),
I noticed that it had switched to 20.000km, so it seems the reset function works as designed.

By the way yani: That's the best diagnostic-software ever, compared with your Fiat ECUScan VAG-COM-Software seems poor ;-) !!

Regards, Hoe

pubsinger
Posts: 11
Joined: 15 Feb 2010, 21:00

Re: Alfa GT Service reset

Post by pubsinger » 07 May 2010, 15:17

Hi Hoe (must resist the temptation to follow that up with 'it's off to work we go')

No, sadly still no luck, still reads 0 mi to next service. Curiously I get no indication on the dash when starting the car that the service is due.

Did you reset yours with the engine running or just with the ignition on? I have tried it both ways but no luck.

Mine will be going in for its 60,000 mile service shortly with my independent garage, sadly his gadget won't reset the service either, I'd love to be able to do it with Multiecuscan.

For info Yani mine is 1.9JTDm CF4

All the best

Pub

pubsinger
Posts: 11
Joined: 15 Feb 2010, 21:00

Re: Alfa GT Service reset

Post by pubsinger » 12 May 2010, 12:17

Yani

I see you've removed the Service Reset feature from the free version in the latest release 2.2, so I have returned to ver 2.1

Sadly I'm still unable to reset the service using version 2.1, have you had any more thoughts on why this might be so?

All the best

Pub

yani
Site Admin
Posts: 1175
Joined: 06 Nov 2009, 16:40

Re: Alfa GT Service reset

Post by yani » 12 May 2010, 12:33

Hi,

It is possible that your "Service Interval" function is already disabled.
The service interval function is automatically disabled after 9 service resets.

Yani

s130
Posts: 691
Joined: 20 Jan 2010, 10:07
Location: Southampton, United Kigndom
Contact:

Re: Alfa GT Service reset

Post by s130 » 12 May 2010, 17:56

Nine service resets on a Croma 2005 results in the Service Display Function being removed from the car's menu system.

To just display 0 would be very confusing/misleading.

Can't see why any of the Fiats/Alfas would behave differently ?
Fiat Strada/Ritmo Abarth 130TC, Barchetta 2005 , 500X Cross Plus

yani
Site Admin
Posts: 1175
Joined: 06 Nov 2009, 16:40

Re: Alfa GT Service reset

Post by yani » 12 May 2010, 18:17

On Stilo it is not removed from the menu.
And it shows something like --dy
I don't know how it looks on 147, but it is possible to be 0.

Yani

pubsinger
Posts: 11
Joined: 15 Feb 2010, 21:00

Re: Alfa GT Service reset

Post by pubsinger » 27 May 2010, 15:15

Very strange. It's coming up to 60,000 miles and has only had 3 service resets, my Independent garage was unable to reset it at the 48,000 service using his machine.

It's not that important as there are no reminders on the display, but it would be nice to reset it.

All the best

Pub

Post Reply