Page 1 of 1

Actuators for Bosch EDC16 CF3/EOBD not working since MES v.1.8

Posted: 30 May 2019, 07:22
by george_sp
Good day,

Yesterday I bought the license for MES v4.4 and tried using it with Alfa 156 Sportwagon 1.9JTD 16V '02 with Bosch EDC16 CF3/EOBD. I tried using the Actuators tests specifically for Fan 1st speed, Fan 2nd speed, Glow plugs control light, Failure indicator light but they all failed to execute (I tried also the Manual button but the result was the same). Afterwards I installed the older version MES 1.8 and there everything works fine. Also I don't know why but on both versions even with engine and AC running the A/C pressure is showing 0 bars - my car is with the Dual zone Delphi climate control. Also could you tell me if I can use older versions of MES with my license for MES 4.4.

Thank you and will be waiting for reply.

Re: Actuators for Bosch EDC16 CF3/EOBD not working since MES v.1.8

Posted: 30 May 2019, 09:43
by s130
On the basis of what you have said this looks to be a software regression so I suggest you contact MES support with your findings.

Re: Actuators for Bosch EDC16 CF3/EOBD not working since MES v.1.8

Posted: 12 Jun 2019, 07:27
by lsdlsd88
Do people generally get a reply from support email? Been a few weeks since I sent one and nothing came back.

Re: Actuators for Bosch EDC16 CF3/EOBD not working since MES v.1.8

Posted: 12 Jun 2019, 13:31
by JeBizzle
lsdlsd88 wrote:
12 Jun 2019, 07:27
Do people generally get a reply from support email? Been a few weeks since I sent one and nothing came back.
Good question! I was wondering the same thing. I posted yesterday and was wondering how long it may take.