Bugs - Tipo 2015 1.4 16V

Report any bugs found in multiecuscan
Post Reply
jackthenight
Posts: 5
Joined: 15 Aug 2016, 09:11

Bugs - Tipo 2015 1.4 16V

Post by jackthenight » 09 Apr 2019, 20:24

Welcome

I have MES 4.4.

Interface OBDLink MX WiFI and ELM327 USB (High Speed)

First problem :

ECU Uconnect Radio/NAV 5" - program prompt Adapter Yellow 3 - but i have this adapter and program won't connect with this ECU.

I have OBDLink MX WiFI and ELM327 USB (HIgh Speed) and with yellow adapter 3 can't connect with ECU.

OBD in Tipo use pins : 6, 14,3, 11.
Yellow Adapter use pins form vehicle side: 1, 9, 12
It is impossible for the yellow adapter 3 to connect with anything.

Second problem :

Another/Parking Control Bosch. - program prompt adapter 6 grey - but with this adapter can't connect with this ECU.
OBD in Tipo use pins : 6, 14,3, 11.
Grey Adapter 6 use pins form vehicle side: 12, 13
Similarly to the above, gray adapter 6 has no use in Tipo :)

But without adapter program connect successfull with Parking Control Boschin TIPO 2015 16V.


Third problem :

From MES 4.3 and MES 4.4 support OBDLink MX WIFI, but need blue adapter.
OBDLink don't need blue adapter, hi can automaticaly inside change the pins to connect with ecu propertly.
With automatic air conditioning using the OBDLink MX WIFI interface, I should connect without a blue adapter.


Best Regards

Artur Szymczak

devist
Posts: 17
Joined: 02 May 2011, 17:09

Re: Bugs - Tipo 2015 1.4 16V

Post by devist » 16 Apr 2019, 18:37

I confirm ... I also have the same problems .... :(

devist
Posts: 17
Joined: 02 May 2011, 17:09

Re: Bugs - Tipo 2015 1.4 16V

Post by devist » 19 Apr 2019, 06:57

jackthenight wrote:
09 Apr 2019, 20:24
Welcome

I have MES 4.4.

Interface OBDLink MX WiFI and ELM327 USB (High Speed)

First problem :

ECU Uconnect Radio/NAV 5" - program prompt Adapter Yellow 3 - but i have this adapter and program won't connect with this ECU.

I have OBDLink MX WiFI and ELM327 USB (HIgh Speed) and with yellow adapter 3 can't connect with ECU.

OBD in Tipo use pins : 6, 14,3, 11.
Yellow Adapter use pins form vehicle side: 1, 9, 12
It is impossible for the yellow adapter 3 to connect with anything.

Second problem :

Another/Parking Control Bosch. - program prompt adapter 6 grey - but with this adapter can't connect with this ECU.
OBD in Tipo use pins : 6, 14,3, 11.
Grey Adapter 6 use pins form vehicle side: 12, 13
Similarly to the above, gray adapter 6 has no use in Tipo :)

But without adapter program connect successfull with Parking Control Boschin TIPO 2015 16V.


Third problem :

From MES 4.3 and MES 4.4 support OBDLink MX WIFI, but need blue adapter.
OBDLink don't need blue adapter, hi can automaticaly inside change the pins to connect with ecu propertly.
With automatic air conditioning using the OBDLink MX WIFI interface, I should connect without a blue adapter.


Best Regards

Artur Szymczak
Hi .. try with adapter 5 BLUE ? and ELM cable ?

jackthenight
Posts: 5
Joined: 15 Aug 2016, 09:11

Re: Bugs - Tipo 2015 1.4 16V

Post by jackthenight » 20 Apr 2019, 21:55

lWith Parking sensors can be connected without any adapter.
I tried connect to the radio with a blue adapter, but unfortunately it does not work.
However, the competitive program AlfaOBD connects to the radio with the blue adapter successfully.

Post Reply