Hitachi MPI

Report any bugs found in multiecuscan
Posts: 1
Joined: 15 Mar 2011, 12:06

Hitachi MPI

Postby Peter30 » 15 Mar 2011, 12:15

Hello
I was trying to connect ECU with FES 2.7.2. I couldn't connect with KKL USB and 3pin adapter.
My car - Marea 1.8 - 1999/2000.
When I scannig it was that ISO code:
"ISO Code: 45 85 83 94 B6"
I was trying in FES with few cars in that same ECU -Bravo/Brava/Barchetta with the same results - no connection (I send reports)
With airbag and ABS FES connect very well.
Where is a problem?
Thanks for any tips
Peter

Posts: 3
Joined: 09 Mar 2011, 19:25

Re: Hitachi MPI

Postby molej » 16 Mar 2011, 21:38

Hi
I have the same problem. I found that same problem in different forums. I suppose that Multiecuscan don't work with Hitachi even if it said that he is... :(

Posts: 4
Joined: 09 Mar 2011, 21:49

Re: Hitachi MPI

Postby Nick_By » 21 Mar 2011, 21:49

Hello. I also can't connect to "Hitachi MPI injection ISO Code: 45 85 83 94 B6" (Fiat Marea 1.8 1997).
When i scanning with multiecuscan 2.7.2 with KKL and USB and 3pin adapter found Hitachi MPI injection ISO Code: 45 85 83 94 B6? but when i want to connect - I have a problem "Error. No ECU response. Сheck the cable and settings COM-port". The OS is WinXP SP3.
Thanks.

Posts: 2
Joined: 02 Apr 2011, 23:34

Re: Hitachi MPI

Postby cabal » 02 Apr 2011, 23:40

Hi. I have the same problem with HITACHI MPI ECU ( FIAT COUPE 97 1.8 ).When i try to connect it with 3pin cable program shows me an error. "Error. No ECU response" But when i try to scan. It shows:
Hitachi MPI injection.
ISO Code: 45 85 83 94 B6.

ABS connects ok. Please HELP :(

Posts: 3
Joined: 09 Mar 2011, 19:25

Re: Hitachi MPI

Postby molej » 03 Apr 2011, 18:52

In different post yani said:
"I know about this problem and I'm trying to fix it. It happens only with this Hitachi ECU."
So we must wait for next version of FES :-)

Posts: 7
Joined: 03 Apr 2011, 21:00

Re: Hitachi MPI

Postby byrrt » 03 Apr 2011, 21:10

Hi!
I have the same problem (Bravo 12.98 1.8 16V). FES try connect via VAG KKL/3pin adapter witch my car but after few second says "Error. No ECU response". Another ECU (ABS/AirBag) is connect witch any problem.
yani - please fix this error ;)
Thx
best regards
Peter

Posts: 3
Joined: 14 May 2010, 08:50

Re: Hitachi MPI

Postby fjatboy » 10 Apr 2011, 11:02

I have the same problem (Barchetta 96), with this message on a modulescan

Engine
Hitachi MPI injection
ISO Code: 45 85 83 94 B6

Hope there will be a solution soon!

Best regards Martin

Return to Bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest