Search found 14 matches

by yincar
29 Apr 2011, 13:02
Forum: Bugs
Topic: Your program is not working
Replies: 7
Views: 3948

Re: Your program is not working

Ok, I see. Will try to fix the problem in version 2.8 (which will be release this week). Do you have problem with other modules? Or it is only the Bosch 1.7.3? Is there anyone else with Bosch 1.7.3 who has the same problem? Yes Yani, AF 146 98 1.6 TS 16V M1.5.5 AF 146 2.0 TS 16V M2.1 FIAT MAREA 99 ...
by yincar
18 Jan 2011, 02:18
Forum: Usage Q&A
Topic: FAULTY ELM 327 INTERFACES DE-MYSTIFIED (READ HERE)
Replies: 2501
Views: 1905751

Re: FAULTY ELM 327 INTERFACES DE-MYSTIFIED (READ HERE)

my ELM interface CAN mode is up and running now after adopting Yani's fixes. thanks to all. :mrgreen:
by yincar
01 Jan 2011, 07:11
Forum: Usage Q&A
Topic: FAULTY ELM 327 INTERFACES DE-MYSTIFIED (READ HERE)
Replies: 2501
Views: 1905751

Re: FAULTY ELM 327 INTERFACES DE-MYSTIFIED (READ HERE)

Hi Yani and all,
My bad interface looks like this. Not sure which version it is. So, do i need to remove R14 and solder 100 ohm resistor and 560pf capacitor like what 1st post did to cure CAN issue?

yincar
ELM_top.jpg
top side
ELM_top.jpg (113.25 KiB) Viewed 37562 times
by yincar
01 Jan 2011, 07:02
Forum: Bugs
Topic: v2.6.1 bugs
Replies: 8
Views: 5039

Re: v2.6.1 bugs

Hi Yani,
I have confirmed my interface cable is the culprit by using another cheap ELM327 i bought which work like charm.
I will post my bad interface picture in other post. Thanks.
by yincar
28 Dec 2010, 06:34
Forum: Bugs
Topic: v2.6.1 bugs
Replies: 8
Views: 5039

Re: v2.6.1 bugs

Hi Yani, Thanks for the quick tips. That's very disappointing to me as I bought it from http://www.ecufix.com/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1&products_id=199&zenid=n139pi0mgvore82ohhgfrfdv33 which is indicating genuine v1.4 and quite expensive. I'm expecting good interface for CAN but ...
by yincar
27 Dec 2010, 15:27
Forum: Bugs
Topic: v2.6.1 bugs
Replies: 8
Views: 5039

Re: v2.6.1 bugs

more testing result on v2.6.1. Tested Alfa Romeo GT and result as below. I can only test ELM327 without any modification of interface as I'm still waiting to modify pins.
by yincar
14 Dec 2010, 14:29
Forum: Bugs
Topic: v2.6.1 bugs
Replies: 8
Views: 5039

Re: v2.6.1 bugs

Hi Yani,
Tested all speed mode, KKL is still failed. Sometimes, in ~10 attempts, can connect only once with luck. ELM327 working fine in v2.6, v2.6.1 and v2.5 (downgraded to test). KKL failed to work for engine ECU on FES 2.5, 2.6 & 2.6.1.

Any chance to downgrade further v2.4 to confirm?
by yincar
13 Dec 2010, 04:15
Forum: Bugs
Topic: v2.6.1 bugs
Replies: 8
Views: 5039

v2.6.1 bugs

Hi Yani, Installed v2.6.1 and tested on 2 cars today and found some bugs. Fiat Punto '03 1.2 8v - ELM327 cannot communicate to Body computer. Alfa 147 2.0 Selespeed - ELM327 cannot communicate to Body computer. At the same time, having difficulty on KKL cable to talk to engine ECU. Either totally fa...
by yincar
03 Dec 2010, 08:06
Forum: General
Topic: Multiecuscan 2.6 RELEASED!
Replies: 38
Views: 18101

Re: Multiecuscan 2.6 RELEASED!

Hi Yani,

The two CAN lines which are originally connected on pins 6 and 14 should be moved to pins 1 and 9. DO NOT SHORT pins 1-6 and 9-14.
Question: Does this mean, we have to disolder the original Pin 6, solder to new location Pin 1. Then disolder pin14 and solder to pin9?

thanks.
by yincar
02 Dec 2010, 08:08
Forum: Bugs
Topic: Connection not possible with FES 2.6 and ALFA 156 V6
Replies: 2
Views: 2034

Re: Connection not possible with FES 2.6 and ALFA 156 V6

same here, after upgrade to v2.6, KKL mode stop functioning and and i can't communicate with cars with KKL cable :cry: . Any idea to downgrade to v2.5?